Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΝΟΥΣ

Ο ανθρώπινος νους χωρίζεται σε δύο μέρη: το συνειδητό και το ασυνείδητο. Αυτά είναι αναπόσπαστα μέρη κάθε μεμονωμένου μυαλού, είτε αρσενικού είτε θηλυκού.

Ο συνειδητός νους ασχολείται με οτιδήποτε βρίσκεται στη σφαίρα της επίγνωσής μας, ενώ ο ασυνείδητος νους ασχολείται με όλες εκείνες τις σκέψεις που το άτομο αγνοεί αλλά επηρεάζουν τη συμπεριφορά του.

Το σώμα μας είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκος οργανισμός. Υπάρχουν πολλές λειτουργίες που συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή στο σώμα μας, όπως η όραση, η ακοή, η πέψη, η αναπνοή και διάφορα είδη κινήσεων. Σχεδόν όλες αυτές οι λειτουργίες διέπονται από το ασυνείδητο. Απαιτείται λίγη προσπάθεια από την πλευρά της συνείδησής μας για την ομαλή λειτουργία αυτών των σωματικών απαιτήσεων.
Ο συνειδητός νους έχει απεριόριστη ικανότητα να σκέφτεται και να αναλύει γεγονότα.

Αν όμως όλα τεθούν υπό την ευθύνη του ασυνείδητου νου, σύμφωνα με το θείο σχέδιο της δημιουργίας, ποιος είναι ο ρόλος του συνειδητού νου; Είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Ο Δημιουργός έχει κάνει τον συνειδητό νου ελεύθερο να συμμετέχει αποκλειστικά στη μεγάλη αναζήτηση της αλήθειας. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι το μεγαλύτερο καθήκον μας.
Τι είναι αλήθεια;

Η αλήθεια είναι, με άλλα λόγια, η πραγματικότητα της ζωής. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μάθουμε το μυστικό της ζωής, το σκοπό και το στόχο της, να ξέρουμε τι είναι σωστό και λάθος, ποια είναι τα αρνητικά και τα θετικά, τι είναι αρνητική και θετική σκέψη, τι είναι καλό για το άτομο και την κοινωνία.

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι γραμμένες σε καμία βουνοπλαγιά. Στο χέρι μας είναι να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Η γνώση της αλήθειας είναι τόσο σημαντική που ο Δημιουργός έχει παραδώσει τις σωματικές μας υποθέσεις στον ασυνείδητο νου.

Οι άνθρωποι ζουν συχνά σε κατάσταση απογοήτευσης. Και οι σπουδαίοι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Ζουν απογοητευμένες ζωές και πεθαίνουν απογοητευμένοι. Η ένταση και το άγχος είναι πανταχού παρόντα.
Ο λόγος έγκειται στην αποτυχία των ανθρώπων να βρουν την αλήθεια. Όλοι είναι εκ γενετής αναζητητές, αλλά ο καθένας ζει τη ζωή του χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής. Λόγω αυτής της αστοχίας, οι άνθρωποι ζουν σε μια κατάσταση σύγχυσης. Μιλούν και γράφουν, αλλά χωρίς σαφήνεια. Ζουν ζωές γεμάτες αντιφάσεις. Λαχταρούν να βρουν κάτι αλλά χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό.
Ένα μυαλό χωρίς ένταση είναι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει θετικά παρά την αντίφαση. 

Οι άνθρωποι δουλεύουν, αλλά χωρίς εργασιακή ικανοποίηση. Οι άνθρωποι τρέχουν πίσω από χρήματα, χωρίς όμως να βιώνουν εσωτερική ικανοποίηση. Οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει τη φόρμουλα: Απολαύστε τη ζωή! Δεν ξέρουν όμως τι είναι η ζωή και ποια είναι η πραγματική της απόλαυση. Είναι μια παράδοξη κατάσταση και όλοι ζουν σε αυτήν την κατάσταση αυτοαντίφασης.
Είναι ένα πρόβλημα που ο άνθρωπος δημιουργεί μόνος του.

Όταν ο Δημιουργός μας έχει δώσει μυαλό και μας άφησε ελεύθερους να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ικανότητα σκέψης μας. Πρέπει να ανακαλύψουμε την πραγματικότητα. Πρέπει να διαβάσουμε ό,τι κρύβεται στη φύση σε άγραφη μορφή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος απαλλαγής από αυτό το ψυχολογικό χάος.

Η συνείδηση ​​της αλήθειας είναι συνυφασμένη στη φύση μας. Είναι πολύ εύκολο, επομένως, να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Η μόνη προϋπόθεση είναι να αποφεύγουμε την απόσπαση της προσοχής, και να ακολουθούμε τη γνωστή αρχή: απλή ζωή, υψηλή σκέψη. Εάν θέλουμε να σώσουμε τον εαυτό μας από την παραπλάνηση, ας ενεργοποιήσουμε την ικανότητα σκέψης μας.
Σκεφτείτε και σίγουρα θα φτάσετε στις πύλες της αλήθειας.

PreventDisease , https://www.bibliotecapleyades.net/

----------------------------------

Το ασυνείδητο

Διαστατική Συνείδηση 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ...

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ - ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

----------------------------------

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ…

ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου