Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Ο μύθος του κατακλυσμού του Νώε από τη Βίβλο, αποδόθηκε επίσης στους Ziusudra και Atrahasis στον πολιτισμό των Σουμερίων/Μεσοποταμίας.

Στη μυθολογία των Αζτέκων μόνο ο Coxcoxtli και η σύζυγός του Xochiquetzal είχαν προειδοποιηθεί για τον κατακλυσμό από τον Θεό και επέζησαν κατασκευάζοντας μια τεράστια βάρκα. Περιπλανήθηκαν για 104 χρόνια πριν προσγειωθούν στο «Antlan».

Οι Mechoacanesecs της Κεντρικής Αμερικής λένε ότι ο Tezpi έφτιαξε ένα μεγάλο σκάφος, το φόρτωσε με ζώα, σιτηρά, σπόρους και γλίτωσε από την πλημμύρα με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Οι Μάγια λένε «η σπουδαία μητέρα και ο μεγάλος πατέρας» επέζησαν και ξανακατοικήθηκε ο κόσμος μετά τον κατακλυσμό.

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί του Chickasaw λένε ότι μόνο μία οικογένεια και δύο ζώα κάθε είδους σώθηκαν από την πλημμύρα.

Η ίδια βασική ιστορία βρίσκεται σε σχεδόν 600 πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Σχεδόν από κάθε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο αναδύονται περισσότεροι από πεντακόσιοι εντυπωσιακά παρόμοιοι θρύλοι ενός μεγάλου Κατακλυσμού;

Όλοι αυτοί οι θρύλοι μοιράζονται ένα κοινό θέμα της ανθρωπότητας που παρασύρεται από κατακλυσμό, με εξαίρεση έναν άνδρα και την οικογένειά του που επέζησαν. Εμείς στη Δύση γνωρίζουμε γενικά το όνομα του επιζώντος ως Νώε, αλλά για τους Αζτέκους ήταν ο Nene, ενώ στην Εγγύς Ανατολή ήταν ο Atra-Hasis, ο Utnapishtim ή ο Ziusudra (σ.σ.: και για μας τους Έλληνες ο Δευκαλίων και η Πύρρα).

Όσο για τα μέσα διαφυγής, η Βίβλος περιγράφει μια «κιβωτό» ή βάρκα, τα αρχεία της Μεσοποταμίας περιγράφουν ένα υποβρύχιο σκάφος και η έκδοση των Αζτέκων αναφέρεται σε ένα κούφιο κούτσουρο.

Σύμφωνα με τον μύθο των Αζτέκων, οι άνδρες σώθηκαν μετατρέποντάς τους σε ψάρια.

Αρχαία κείμενα από την Εγγύς Ανατολή μιλούν για τον Κατακλυσμό ως μια μεγάλη καταστροφή - όχι ένα τοπικό ή ασήμαντο γεγονός, αλλά ένα μεγάλο διαχωριστικό χρόνου.

Υπάρχουν μύθοι για τις πλημμύρες,

  • από τους Ινουίτ της Αλάσκας έως τους Καναρίους του Ισημερινού

  • από τους Tupinamba της Βραζιλίας και τους Araucnaians της Χιλής μέχρι τους Pehuenche και Yamana της Tierra del Fuego

  • από τους Σουμέριους και τους πρώτους Μεσοποτάμιους μέχρι τους Ινδιάνους Χόπι, Ιροκέζ και Σιού της Βόρειας Αμερικής, της Ταϊλάνδης, του Λάος, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Ινδίας, της Βόρειας, της Νότιας και της Κεντρικής Αμερικής

Η ιστορία βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό...

Είναι η πλημμύρα απλώς μια ιστορία, ένας μύθος με μεταφορικό νόημα ή μια κυριολεκτική περιγραφή της παγκόσμιας πλημμύρας;

«Ίσως ο μεγαλύτερος μύθος που διατυπώνεται είναι ότι οι μύθοι είναι απλώς μύθοι». Michael Tsarion

Στην Ιαπωνία ο μεγάλιθος Yonaguni είναι αναμφίβολα τεχνητός, αλλά είναι υποβρύχιος τουλάχιστον από το -8000.

Έχει ύψος 8 ορόφους, μήκος 500 πόδια με εσωτερικές και εξωτερικές ορθές γωνίες, σκαλοπάτια, δωμάτια και περιοχή που μοιάζει με βωμό «The Stage» με τεράστια ανθρώπινα πρόσωπα και κεφαλοφόρες σκαλισμένα στην πέτρα. Στον κόλπο του Cambay στη βορειοδυτική Ινδία βρίσκονται δύο υποβρύχιες πόλεις μήκους/πλάτους πολλών μιλίων που μαζί έχουν το μέγεθος του Μανχάταν.

Περίπου 2000 απολιθωμένα ανθρώπινα υπολείμματα έχουν βρεθεί σε αυτές τις πόλεις και έχουν όλα άνθρακα που χρονολογούνται γύρω στο -7500. Πολλά υποβρύχια ερείπια έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Κούβας 2.200 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχουν βρεθεί πάνω από 200 βυθισμένες πόλεις μόνο στη Μεσόγειο.

Η πιθανότητα μιας κυριολεκτικής πλημμύρας δεν πρέπει να χλευαστεί.

Ίσως μόνο τα πιο συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας να είναι μεταφορικά.

«Ο Πλάτωνας μας λέει για έναν προηγμένο πολιτισμό που υπήρχε 9000 χρόνια πριν από τον ίδιο, όταν ο Ατλαντικός ήταν πλωτός και τον διέσχιζαν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Μία από τις πιο αποκαλυπτικές λεπτομέρειες του Τιμαίου είναι η αναφορά του στην «απέναντι ήπειρο», μια αναμφισβήτητη αναφορά στην Αμερική.
Η συμπερίληψή του αποδεικνύει όχι μόνο ότι οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τι βρισκόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού 2.000 χρόνια πριν το ανακαλύψει ξανά ο Κολόμβος, αλλά υπογραμμίζει την αλήθεια της αφήγησης του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα». Frank Joseph, "The Atlantis Encyclopedia"

Ο Πλάτων έγραψε για έναν προηγμένο πολιτισμό που άκμασε στην Ατλαντίδα γύρω στο -10.000. Τόνισε μάλιστα ότι ορισμένοι θεωρούν την Ατλαντίδα ως μύθο, αλλά είναι απολύτως αλήθεια.

Είπε ακόμη και όταν έγινε η πλημμύρα περίπου το -9600.

Οι θρύλοι που μοιάζουν με τους Ατλάντιους υπάρχουν σε κάθε κατοικημένη ήπειρο και περιλαμβάνουν πάντα προηγμένα όντα που συχνά τιμούνται ως θεοί με υψηλή τεχνολογία και ανεπτυγμένο πολιτισμό.

Σχεδόν 600 πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο μιλούν για μια παγκόσμια πλημμύρα που προκλήθηκε από θυμωμένους θεούς που εξάλειψαν αυτόν τον προηγμένο πολιτισμό.

«Δεν ξέρετε ότι προηγουμένως κατοικούσε στη γη σας η πιο ωραία και ευγενέστερη φυλή ανθρώπων που έζησε ποτέ, και ότι εσείς και ολόκληρη η πόλη σας [η Αθήνα] κατάγεστε από έναν σπόρο ή ένα υπόλοιπο αυτών που επέζησαν.

Η δύναμη βγήκε από τον Ατλαντικό Ωκεανό, γιατί εκείνες τις μέρες ο Ατλαντικός ήταν πλωτός. και υπήρχε ένα νησί που βρισκόταν από τα στενά που λέγατε από εσάς Πύλες του Ηρακλή: το νησί ήταν μεγαλύτερο από τη Λιβύη και την Ασία μαζί και ήταν ο δρόμος για άλλα νησιά.
Τώρα σε αυτό το νησί της Ατλαντίδας υπήρχε μια μεγάλη και υπέροχη αυτοκρατορία που κυριαρχούσε σε ολόκληρο το νησί, και σε αρκετές άλλες, και σε μέρη της ηπείρου, και επιπλέον οι άνδρες της Ατλαντίδας είχαν υποτάξει τα μέρη της Λιβύης μέσα στις στήλες του Ηρακλή ως ως την Αίγυπτο και την Ευρώπης μέχρι την Τυρρηνία [Ιταλία]».

Πλάτων, «Τίμαιος»

από τον Eric Dubay
19 Οκτωβρίου 2014
από τον ιστότοπο AtlanteanConspiracy

https://www.bibliotecapleyades.net/

-----------------------------------

Η ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ 

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ 

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ (ΠΛΑΤΩΝΟΣ - ΤΙΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΑΣ)

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ & Ο ΕΛΛΗΝ

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΑΙ ΔΙΟΔΩΡΟ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου