Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

«Αν καταλάβεις πόσο δυνατές είναι οι σκέψεις σου, δεν θα σκεφτόσουν ποτέ μια αρνητική σκέψη».

Επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας κάθε είδους σενάρια και σκεφτόμαστε κάθε είδους τρόπους για να επιστρέψουμε σε εκείνους τους ανθρώπους που μας έκαναν να υποφέρουμε, όλους εκείνους τους ανθρώπους για τους οποίους δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και δεν μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά τη ζωή μας και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα τρελής σκέψης .

Φυσικά αυτό είναι τρελό, αλλά δεν το ξέρουν όλοι.

Πιστεύω πραγματικά ότι είναι πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε τις σκέψεις μας με αυτόν τον τρόπο, γιατί αν συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή εκείνο, ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, ότι είμαστε πολύ ανόητοι, πολύ άσχημοι, πολύ χοντροί, πολύ τεμπέλης κ.λπ., τελικά θα αρχίσουμε να ενεργούμε βάσει αυτής της πεποίθησης.
Όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση, μην πείτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να το κάνετε και μετά παραιτηθείτε. Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν το προσπαθήσεις καν; Το μυαλό μας, μας παραπλανά όλη την ώρα.

Όταν σκάνε σκέψεις στο μυαλό σου, που σου λένε πώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι και σου λένε ότι δεν αξίζεις, κάνε στον εαυτό σου αυτήν την ερώτηση:

Είναι αλήθεια;

Πολλές φορές θα ανακαλύψετε ότι σας γίνεται συνήθεια να εμποδίζετε τον εαυτό σας να κάνει πράγματα που είναι νέα, πράγματα που για να γίνουν, πρέπει να βγείτε από τη ζώνη της άνεσής σας και να τα κάνετε.

Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο, θα είναι δύσκολο και θα ενεργήσετε σύμφωνα με αυτήν την πεποίθηση και αν νομίζετε ότι είναι εύκολο, θα είναι εύκολο.
Ό,τι πιστεύετε, αυτό ισχύει για εσάς.
Όλα ξεκινούν από μέσα σου.

Επιτυχία, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κατάσταση του νου.

Το 90% της επιτυχίας είναι ψυχική και το υπόλοιπο 10% είναι σωματική.
Γιατί λοιπόν να μην είσαι πιο ευγενικός με τον εαυτό σου;

Φαίνεται ότι είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να είμαστε απαισιόδοξοι παρά να είμαστε αισιόδοξοι, όταν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η καλλιέργεια της αισιοδοξίας είναι μία από τις δραστηριότητες που κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους;

Όταν βλέπουμε κάποιον που συμπεριφέρεται χαρούμενος και αισιόδοξος, του/της λέμε να είναι πιο ρεαλιστής, του/της λέμε να σταματήσει να ονειρεύεται και να επιστρέψει και να πατήσει με τα πόδια του/της πίσω στη γη.

Αλλά αν θέλουμε να αναπτυχθούμε, πρέπει να έχουμε το θάρρος να βγούμε από τη ζώνη της άνεσής μας.

από Luminita Saviuc PurposeFairy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου