Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ...

...να θες να πας στο Φεγγάρι με μια Βοϊδάμαξα.
Μόνο συνειδητά όντα μπορούν  να είναι παρατηρητές.
Έτσι είμαστε στενά συνδεδεμένοι με την ύπαρξη της πραγματικότητας καθ' εαυτής.
Πως να εξηγήσεις κάτι που είναι πέρα από την αντίληψη σου;
Αν προσπαθείς να βρεις το Άπειρο μέσω των Αισθήσεων, είναι σαν να θες να πας στο Φεγγάρι με μια βοϊδάμαξα.
Τι αποκαλούμε πραγματικότητα ;
Οι μόνες πραγματικότητες που γνωρίζουμε είναι αυτές που κατασκευάζουν οι εγκέφαλοί μας. Ένας εγκέφαλος λαμβάνει δισεκατομμύρια σήματα κάθε λεπτό και τα οργανώνουμε σε ολογράμματα τα οποία προβάλουμε έξω από τους εαυτούς μας και τα αποκαλούμε πραγματικότητα. Το τελευταίο σκαλοπάτι της γνώσης; Ίσως. Και ίσως να μην πρέπει να την γνωρίσουμε, να την κατανοήσουμε...
Στο βίντεο επιστήμονες  μιλάνε για την πραγματικότητα της ύπαρξης. Όλα όσα λένε είναι πραγματικότητα και υπάρχει περίπτωση να έρθετε σε πολύ δύσκολη θέση ψυχολογικά να χωνέψετε αυτή την αλήθεια.
Την πληροφορία αυτή, ως άνθρωποι, μάλλον, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την ξεσκαλίσουμε και να την γνωρίσουμε... είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της γνώσης... διότι έχοντας αυτή τη γνώση στο μυαλό σου, "χάνονται" πολλές αξίες της ζωής σου... όσον αφορά την αντίληψή σου για την ζωή.
Ειπώθηκαν από τους Αρχαίους Έλληνες πριν από 2400 χρόνια και ακόμα είναι μπροστά από τον καιρό μας και τις ανακαλύψεις της Κβαντικής Φυσικής.
- Αυτά που βλέπεις στο ξύπνιο σου είναι θάνατος και αυτά που βλέπεις στον ύπνο σου ζωή.____ Ηράκλειτος.
- Ότι υπάρχει εδώ και αντιλαμβανόμαστε σε αυτόν τον κόσμο είναι σκιές και είδωλα από τα αντίστοιχά τους στον κόσμο των ιδεών.____ Πλάτων
- Ο κόσμος των Αισθήσεων είναι μια ψευδαίσθηση.____ Παρμενίδης
Αν ψάχνεις το άπειρο, τι όργανα έχεις για να βρεις το άπειρο; Μόνο τις τροχιές των αισθήσεων. Και αν μόνο μέσω των τροχιών των αισθήσεων προσπαθείς να βρεις το άπειρο, είναι σαν να θες να πας στο Φεγγάρι με μια Βοϊδάμαξα.
Αυτή είναι η τύφλα της ανθρωπότητος. Το ότι προσπαθούν με περιορισμένη αντίληψη, να φτάσουν πέρα από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου