Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΙΣΠΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Οι New York Times έγραψαν ότι η αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών των Μάγια είναι «μία από τις μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα».

Αυτή η ανακάλυψη επιτεύχθηκε, μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από έναν άνδρα της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, που για δεκαετίες ήταν αφιερωμένος στην καταστροφή και τη διαγραφή όλων των υπόλοιπων πολιτισμών και της γλώσσας των Μάγια.

Ο ιερέας, Ντιέγκο ντε Λάντα (1524-1579), εξολόθρευσε όλη τη γνώση της γραπτής γλώσσας και σχεδόν κατέστρεψε όλη την ομιλούμενη γλώσσα των Μάγια. Ο Ντιέγκο ντε Λάντα, ένας άνθρωπος της Ιεράς Εξέτασης που απεικονίζει τέλεια τη δύναμη της μισαλλοδοξίας, μια ιδέα που εξελίχθηκε και λήφθηκε σαν εκδίκηση από τους χριστιανούς τον 3ο και 4ο αιώνα, αφού μόνο ο θεός της νέας θρησκείας του χριστιανισμού είναι ο μοναδικός θεός, αλλά, επιπλέον, όποιος λατρεύει άλλους θεούς διαπράττει αμαρτία.

Αυτό δικαιολογεί κάθε είδους φρικαλεότητες: φόνους, σκλαβιά, αναγκαστική αλλαγή θρησκείας, καταστολή και ανήθικη καταστροφή άλλων θρησκειών, ρατσισμός και πολλές άλλες πράξεις.

Ο ιερέας ανακάλυψε ότι αν και πολλοί από τους Μάγιας, στράφηκαν στη νέα θρησκεία που τους είχε επιβάλει, συνέχισαν όμως να λατρεύουν τους Θεούς τους που επί αιώνες αποτελούσαν τον πολιτισμό τους. Ανακάλυψε ότι όλα τα χρόνια στην Αμερική ήταν μια πλήρης αποτυχία.

Ο Λάντα, μετά από αυτό, ένιωσε ότι προδόθηκε η περηφάνια της χριστιανικής μισαλλοδοξίας, και ξεκίνησε μια άγρια ​​εξέταση που οδήγησε στα βασανιστήρια και τον θάνατο σε όλη την περιοχή του Γιουκατάν. Ήταν αποφασισμένος να τερματίσει όλη τη γνώση της θρησκείας των Μάγια και είδε την γλώσσα των Μάγια και τα ιερογλυφικά τους ως το βασικό στοιχείο για να καταστρέψει.

Πενήντα χρόνια αργότερα, το 1699, Ισπανοί στρατιώτες έκαψαν την τελευταία πόλη που διέθετε μια σχολή γραφέων που ήξερε πώς να μεταφράζει τα ιερογλυφικά των Μάγια. Το 1720, δεν υπήρχε κανένας ζωντανός που να γνώριζε την έννοια των ιερογλυφικών ρήσεων.

Η μοναδική απάντηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις δολοφονίες, τα βασανιστήρια και την καταστροφή ενός ολόκληρου πολιτισμού για την ιστορία, ήταν ότι ο Ντιέγκο ντε Λάντα έκανε ότι έκανε, χωρίς άδεια.

Χρειάστηκαν περισσότερα από διακόσια χρόνια και μια διεθνής ομάδα γλωσσολόγων, ανθρωπολόγων, αρχαιολόγων, μαθηματικών για να αποκαταστήσει όλη αυτή την καταστροφή που προκάλεσε ο Λάντα. Χάρη σε αυτή την αφοσιωμένη ομάδα, που παρακολουθούσε λέξη προς λέξη, σύμβολο προς σύμβολο, ανακτήθηκε το νόημα σχεδόν του 90% των ιερογλυφικών.

Όσο για τον Λάντα, χρειάστηκε να περάσει χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ισπανία, προσευχόμενος για την ανυπακοή του... Μόλις εκπλήρωσε τη μετάνοιά του, διορίστηκε επίσκοπος του Γιουκατάν και στάλθηκε πίσω στην Κεντρική Αμερική, όπου έζησε το υπόλοιπο της ζωής του.

https://www.bibliotecapleyades.net/ , Εικόνες από το https://www.geografikoi.gr

----------------------------------

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΠΟΛ ΒΟΥΧ- Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Η ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΟΝΤΑ; ΜΙΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΕΟΤΙΟΥΑΚΑΝ - Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΟΤΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ- ΣΥΜΠΤΩΣΗ;

------------------------------

Ο ΠΑΠΥΡΟΣ TULLI

ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ UFO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 3000 ΧΡΟΝΙΑΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Αυτή η τιμωρία του Ντιέγκο ντε Λάντα σε κατ' οίκον περιορισμό να προσεύχεται, μου θύμισε τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α’ που μόνο σε τρεις ώρες, κατέσφαξε στον ιππόδρομο Θεσσαλονίκης, με την βοήθεια των Γότθων, 7000 Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τον χριστιανό ιστορικό Θεοδώρητο, ενώ κατά τον Κεδρηνό, τον Θεοφάνη και άλλους, ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τις 15000.
https://enneaetifotos.blogspot.com/2012/10/blog-post_31.html

Ο επίσκοπος των Μεδιολάνων Αμβρόσιος γράφει ότι όταν μαθεύτηκαν τα νέα της σφαγής των Θεσσαλονικέων στην Ιταλία, ο ίδιος παρίστατο σε μία σύνοδο: Σε αυτήν, από τους επισκόπους «κανείς δεν υπήρχε που να μη θρηνήσει, και κανείς που να μην πάρει στα σοβαρά το συμβάν». Κατόπιν, έπειτα από διάφορα βιβλικά παραδείγματα αμαρτωλών που μετανόησαν, ο Αμβρόσιος γράφει του Θεοδόσιου ότι δεν θα του επιτρέψει να κοινωνήσει έως ότου μετανοήσει...

(αυτή ήταν η τιμωρία του Θεοδόσιου για τις χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν...)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου