Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ — ΤΑ ΕΓΓΕΝΗ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΨΥΧΩΝ

Οδηγούμαστε από οδηγούς που κατοικούν μέσα μας. Αυτοί οι οδηγοί μας επιτρέπουν τελικά να αναπτύξουμε σοφία.

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη διαίσθηση; 
Είναι ένας οδηγός που κατοικεί μέσα μας, που μας καθοδηγεί αιώνια στη ζωή μας.
Όταν ένα άτομο βιώνει τη βαθιά φύση της πνευματικής αφύπνισης, η κινητήρια δύναμη που τον οδηγεί εκεί είναι η διαίσθησή του.
Η διαίσθησή μας χρησιμεύει ως γέφυρα, επιτρέποντάς μας να βαδίσουμε προς το υψηλότερο δυναμικό, ακόμη και να αναγνωρίσουμε τον Ανώτερο Εαυτό μας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι παρά την αυστηρή εκπαίδευση και την προετοιμασία που λαμβάνουμε, κανένας από εμάς δεν διδάσκεται πως να ακούει τη διαίσθησή του.
Αν και, έχουμε πολλά ονόματα για αυτήν, όπως η έκτη αίσθηση, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πραγματικά πώς να την αξιοποιήσουμε και να την εκδηλώσουμε ουσιαστικά.

Οι Εσωτερικοί μας Οδηγοί

Αρκετά συχνά, οι άνθρωποι θα ρωτήσουν εάν η διαίσθηση μπορεί να εξηγηθεί. Αλλά αυτό που πραγματικά ζητούν είναι κάτι εντελώς εγγενώς άπειρο, να μεταφερθεί σε ένα πεπερασμένο μέσο που εμείς, τα θνητά όντα, χρησιμοποιούμε για επικοινωνία.

Μπορούμε να το καταλάβουμε αλλά μπορούμε να το εξηγήσουμε; Μπορούν να γίνουν προσπάθειες, αλλά το μέγιστο που επιτυγχάνεται είναι ο περιορισμός της ερμηνείας. Μπορούμε να μεταφράσουμε τα συναισθήματά μας σε λέξεις, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να την μετατρέψουμε σε λέξεις.

Ένστικτο

Το ένστικτο, αν και απαραίτητο για την επιβίωση είναι, μακράν, η πιο πρωτόγονη μορφή καθοδήγησης που προέρχεται από μέσα μας. Κατευθύνει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας και άλλες γενικότερες μορφές λειτουργίας που σχετίζονται με το εύθραυστο σώμα μας.

Για παράδειγμα, η δίψα, οι φόβοι, η πείνα και οι σεξουαλικές ορμές αντιπροσωπεύουν το ένστικτό μας, ριζωμένο στο DNA μας, καθοδηγώντας μας σαν πνευματικοί οδηγοί, όπως μου αρέσει να λέω.

Διάνοια

Είμαστε βιολογικά πλάσματα όπως και τα άλλα ζώα – το μόνο πράγμα που μας διαφοροποιεί από τα ζώα είναι η ανώτερη μορφή διάνοιας, η οποία μας επέτρεψε να ανυψώσουμε τη θέση του είδους μας στην τροφική αλυσίδα.

Τα ζώα οδηγούνται αποκλειστικά από το ένστικτο, το οποίο είναι επίσης καθοριστικό στη λειτουργία μας. Ωστόσο, η διάνοιά μας, μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε σημείο που γίναμε οι κυβερνήτες του πλανήτη, προσπαθώντας τώρα να ταξιδέψουμε στον γαλαξία και το σύμπαν.

Η διάνοια καθοδηγείται αποκλειστικά από τη λογική και δεν έχει χώρο για συναισθήματα. Ως εκ τούτου, ο κόσμος μας είναι κατασκευασμένος στη βάση του ωφελιμισμού, βλέποντας την καταστροφή του κόσμου ως υποπροϊόν του μεγαλείου μας – της άγνοιας κατά τη γνώμη μου.

Διαίσθηση

Ο τρίτος εσωτερικός οδηγός, είναι η διαίσθηση - ο υψηλότερος από τους τρεις εσωτερικούς μας οδηγούς, μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως η συγχώνευση του ασυνείδητου, δηλαδή του θεϊκού εαυτού ή όπως αλλιώς θέλετε να το περιγράψετε.

Αυτή η καθοδήγηση προέρχεται από το πνευματικό επίπεδο. Υπερβαίνει τη λογική και τη βιολογική ορμή των δύο προηγούμενων οδηγών.

Η διαίσθηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεφυρώσει και τους τρεις οδηγούς και να τολμήσουμε πέρα ​​από τη διάνοιά μας, τη διαδικασία απόκτησης αληθινής σοφίας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κολλημένοι στη μέση, σε έναν κόσμο καθαρής νοημοσύνης, που διαδίδουν και αναλύουν μέσω της δύναμης της λογικής.

Η Σοφία των παλαιών ψυχών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σοφία είναι μια εκδήλωση υψηλής διανόησης. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της μεγαλύτερης εξίσωσης.

Δύο άνθρωποι μπορούν να έχουν γνώση για ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά ο σοφός μεταξύ των δύο θα ξέρει πώς να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες και αυτό είναι το στοιχείο της σοφίας.

Οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία όπλων μαζικής καταστροφής ήταν εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι, περισσότερο από εσάς και εμένα, αλλά ήταν σοφοί που δημιούργησαν κάτι που μπορεί να προκαλέσει την τελική πτώση της ανθρωπότητας;

Η πρόοδος χιλιάδων ετών μπορεί έτσι να εξαλειφθεί, αλλά μπορεί να δικαιολογηθεί ή να επικυρωθεί; Ωστόσο, ένιωθαν την ανάγκη για ένα τέτοιο όπλο, με εγγενή σκοπό να χρησιμοποιηθεί εναντίον του ανθρώπου.

Οι παλαιές ψυχές είναι εκείνες που έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν και τους τρεις εσωτερικούς οδηγούς και να τους επιτρέψουν να ευδοκιμήσουν σε ένα αρμονικό περιβάλλον, επιτρέποντας σε καθεμία να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σοφής απόφασης, μιας σοφής γνώμης.

Η σοφία είναι, στην ουσία, μια ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών μας οδηγών και αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάνει τις παλιές ψυχές τόσο διαφορετικές από την πλειοψηφία που κυβερνά τον κόσμο μας και αποφασίζει για τη μοίρα του.

Αρμονία

Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι σοφός. Είναι ένα ταξίδι, και μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι ένα ταξίδι χαράς.

Σε αντίθεση με την ευτυχία που είναι φευγαλέα στη φύση, αυτή η μορφή χαράς μπορεί να είναι αέναη. Καθώς αναζητάτε, μαθαίνετε και καθώς μαθαίνετε, κάνετε περισσότερες ερωτήσεις, διαιωνίζοντας έναν κύκλο συσσώρευσης και ανάπτυξης.

Πρόκειται πραγματικά για την αρμονία μεταξύ του σώματος, της καρδιάς και του νου — με άλλα λόγια, αρμονία μεταξύ ενστίκτου, διαίσθησης και νόησης. Και μέσα σε αυτή την αρμονία, θα βρείτε την πηγή, που είναι η ψυχή.

https://dreamcatcherreality.com/

----------------------------------------

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ

ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ - ΔΙΟΡΑΣΗ - ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ (ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ) ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/shorts/uf3q66B9qpE
https://www.youtube.com/watch?v=cMgNuB_9RPo&ab_channel=GoodVibes-SoothingMusic
καλησπέρααα ! ! !
solarcpu

Σείριος είπε...

Καλησπέρα, σ ευχαριστώ!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου