Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Μελέτη δείχνει ότι η μείωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έχει αποδείξει ότι η μείωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε 10 λεπτά την ημέρα (όσο αυτό είναι δυνατό) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης και της μοναξιάς.
Η μελέτη υποδηλώνει ότι η παρατεταμένη έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι η αιτία κατάθλιψης και μοναξιάς, παρόλο που φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, κάτι που κάποιους δεν θα εκπλήξει.

Η μελέτη με τίτλο " No More FOMO - Limiting Social Media Decreases Loneliness and Depression " δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Social and Clinical Psychology.

Η Melissa Hunt, αναπληρώτρια διευθύντρια κλινικής εκπαίδευσης στο τμήμα ψυχολογίας του Penn, ανέφερε«Η λιγότερη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ό,τι συνήθως θα οδηγούσε σε σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατάθλιψη όσο και στη μοναξιά».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει τόσο έντονα ανταγωνιστικά με τους χρήστες να παλεύουν απεγνωσμένα μεταξύ τους για likes, shares και followers, και τώρα είναι σαφές ότι αυτό μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_internet294.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου