Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ;

Η ψυχή, σύμφωνα με την ιερή αφήγηση του Ερμή του Τρισμέγιστου είναι τμήμα της «ψύχωσης», η οποία προέρχεται από το πνεύμα και τη θεία ουσία του Δημιουργού. Αν συνδυάσουμε τις σημερινές επιστημονικές γνώσεις της κβαντοφυσικής με αυτή την αφήγηση του Ερμή, η θεία ουσία και το πνεύμα του Θεού είναι ο αιθέρας και το DNA, οι δομικές ύλες της ζωής και της ύλης του σύμπαντος, οι οποίες είναι άυλες και αόρατες.

Ορφικοί και οι Πυθαγόρειοι: «Η ψυχή προέρχεται από τους Θεούς, είναι όμως αιχμάλωτη και κατοικεί σε ένα σώμα διαφορετικής φύσης από αυτήν». Η κβαντοφυσική υποστηρίζει σήμερα το ίδιο.

Όμηρος: «Ψυχή είναι αυτό που απομένει μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος».

Προσωκρατικοί: «Η ψυχή διαφέρει από την ύλη και υπάρχει αυτοτελώς έξω από αυτήν ως πνευματική οντότητα, για να της δίνει μορφή». Το ίδιο λένε και οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Στωικοί: «Ο καθένας και το κάθε τι συνδέεται με το Αιώνιο Όλον, τον Θεό, μέσω μιας εσωτερικής προσωπικής θεότητας, του λεγομένου "Δαίμονος Εαυτού" (Θεϊκού Εαυτού ή Ανώτερου Εαυτού). Ο Δαίμων Εαυτός είναι ο σύνδεσμος της ανθρώπινης ψυχής με την Ψυχή του Παντός. Η ψυχή είναι η εσωτερική, έμφυτη και αδιάσπαστη πνοή, η οποία διατρέχει όλα τα τμήματα του σώματος, όσο η ομαλή αναπνοή του ζώντος όντος είναι παρούσα στο σώμα». Ο Εσωτερισμός αυτή την άποψη τη θεωρεί σαν δόγμα του και η Κβαντική Φυσική και η Κυματική Γενετική δεν διαφωνούν καθόλου, ενώ η Κλασική Φυσική απορρίπτει την ύπαρξή της ψυχής.

Τι Είναι η Ψυχή;

«Η ψυχή είναι μια άλλη λέξη για τη Θεϊκή Ουσία»

Dr Petr Petrovich Garyaev

Τι είναι αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν Ψυχή; Η «Κυματική Γενετική» και η Κβαντοφυσική όπως και αρκετά Κέντρα και Ινστιτούτα Ψυχικών Ερευνών, αποφαίνονται ότι: «Η ψυχή είναι αιθερικός στρόβιλος τον οποίον παράγει το σύνολο των μορίων του DNA των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος και ο οποίος λόγω της αιθερικής δοµής του, συνδέει τον άνθρωπο µε το σύμπαν και τον Δημιουργό του. Αυτός ο αιθερικός στρόβιλος είναι η ψυχή του ανθρώπου, η οποία βρίσκεται παντού στο σώμα και σε όλα τα κύτταρα του σώματος και επεκτείνεται σε ολόκληρο το σύμπαν».

Δηλαδή η ψυχή είναι η αιθερική ουσία που διαποτίζει ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, από το κύτταρο του άκρου της τελευταίας τρίχας της κεφαλής του ανθρώπου, έως και το τελευταίο κύτταρο του άκρου των νυχιών των ποδιών του, αφού σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο το DΝΑ αποτελεί συστατικό της δοµής του.

Η Κβαντική Φυσική µελετά επίσης την άποψη ότι η ψυχή µπορεί να εδρεύει στο αιθερικό πεδίο του σώματος, στην αύρα που µας περιβάλλει σαν κέλυφος ενέργειας, γιατί η αύρα είναι προέκταση του ανθρώπινου DΝΑ και συγκροτείται από ένα σύνολο λεπτών ενεργειακών κελυφών και ένα λεπτό εγκέφαλο, πιστό αντίγραφο του φυσικού εγκέφαλου.

Αυτός ο λεπτός εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πληροφορίες όχι μόνο για τον τρισδιάστατο χώρο όπου ζει ένα άτομο, αλλά και από όλο το φάσμα της αντίληψής του και από το φάσμα της κοσμικής νοημοσύνης.

Επιβεβαίωση για την ύπαρξη της ψυχής έχουμε και από τον νευροφυσιολόγο, Dr Oleg Bekhmetiev, o oποίος δέχεται ότι: «Η ψυχή είναι η ακτινοβολία όλων των κυττάρων του σώματος χωρίς εξαίρεση. Όλα τα αιθερικά μόρια της ψυχής, περιέχονται µέσα σε κάθε κύτταρο στα µόρια του DΝΑ και στην περίπτωση του θανάτου εγκαταλείπουν το σώμα σε συγκροτημένη αιθερική µορφή ενεργειακού νέφους.

Ο Dr Michel Reif, επικεφαλής ιατρικού κέντρου του Τελ Αβίβ, θεωρεί ότι η ουσία της ψυχής αποτελείται από εξαιρετικά µικρά άτοµα και η πυκνότητά τους είναι 176,5 φορές μικρότερη από αυτή του αέρα. Και αυτή η ουσία, δεν βρίσκεται σε ένα συγκεκριµένο όργανο, αλλά τυλίγει ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Η Κβαντική Φυσική δέχεται ότι: «Η ψυχή, λόγω της αιθερικής µορφής της, µετά απὀ τον θάνατο του υλικού σώματος αποδεσμεύεται από την ύλη και επιστρέφει στα κβαντικά πεδία του σύμπαντος, που βρισκόταν πριν ενσαρκωθεί στη γη, και ως ενέργεια, είναι αιώνια και αθάνατη».

Ο Ρώσος καθηγητής Dr Barnaul Pavel Gosov, μελετούσε επί χρόνια την ύπαρξη της ψυχής και κατάφερε να αποδείξει ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει µια μοναδική ψυχή που μοιάζει µε δακτυλικό αποτύπωμα.

Όλες οι ιδιότητες που αποδίδουν στην ψυχή οι άνθρωποι, οι φιλόσοφοι και οι θρησκείες, καλύπτονται απόλυτα από ίδιες ιδιότητες του DNA στο 100%, σύμφωνα με την Κβαντοφυσική, την Κυματική Γενετική, τον Βιοκεντρισμό και πολλά Κέντρα και Ινστιτούτα ψυχικών ερευνών. Επομένως ο επιστημονικός ταυτισμός του Κώδικα Γενετικής με την Ψυχή, θα πρέπει να θεωρηθεί απόλυτα ακριβής.

Από το βιβλίο “Κόσμημα Σκέψης”, του στρατηγού και συγγραφέως Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδ. ΔΙΟΝ, Α’ έκδοση, Θεσσαλονίκη 2023.

------------------------------------------

ΣΩΜΑ – ΝΟΥΣ – ΨΥΧΗ

H ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΝΗΜΕΣ

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ. Η ΜΝΗΜΗ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. (ΠΛΩΤΙΝΟΣ)

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΨΥΧΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ (ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΜΕΝΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου