Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΩΜΑ – ΝΟΥΣ – ΨΥΧΗ

Ο Νους της Ψυχής που είμαστε, είναι ένα μικροσκοπικό ολόγραμμα του Συμπαντικού Νου. Ο Νους της Ψυχής μας, φέρει μέσα του ασυνείδητες αντανακλάσεις του Όλου.

Το μυαλό της ψυχής μας, είναι η αιώνια δύναμη που είμαστε! Ζει άπειρα και είναι ο καταγραφέας πάνω στον οποίο καταγράφουμε κάθε εμπειρία που έχουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο ύπαρξης. Είναι σαν υπολογιστής αλλά πολύ καλύτερο.

Ο Νους της Ψυχής μας είναι μια άπειρη δύναμη με άπειρη μνήμη!

Κάθε φορά που γεννιόμαστε σε ένα νέο σώμα, κληρονομούμε το μυαλό του σώματος - τον εγκέφαλο - ή το νου του σώματος.

Έτσι, όταν ζούμε σε ένα σώμα, έχουμε δύο νόες να αντιμετωπίσουμε. Τον νου της ψυχής και τον νου του σώματος! Φυσικά δεν το γνωρίζουμε αυτό, γιατί είναι σαν να λειτουργούν ως ένα αυτά τα δύο μυαλά. Ο νους του σώματος είναι το αφεντικό και χωρίς αμφιβολία, είναι ένας πολύ κυρίαρχος κυβερνήτης.
Παίρνει όλη τη δύναμη που μπορεί να συγκεντρώσει και συνήθως ονομάζεται “Εγώ”!

Η ΨΥΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ

Κάθε φορά που γεννιόμαστε σε ένα ανθρώπινο σώμα, γοητευόμαστε με το Νου του Σώματος.

Είμαστε ένας Νους Ψυχής που ήρθε για να μάθει σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ο Νους του Σώματος μας εμποδίζει να μάθουμε οτιδήποτε έχει αιώνια αξία. Το μυαλό του σώματος μας είναι το Εγώ και καθυστερεί το Νου της Ψυχής να εμπλακεί με τα Αιώνια Πράγματα της Ζωής.
Ήρθαμε εδώ για να συνειδητοποιήσουμε την Μεγάλη Συνείδηση ​​και αυτό ωθείται προς τα πίσω από το Εγώ.

Ο Νους της Ψυχής μας ή η άπειρη Συνείδησή μας δεν γνωρίζει ακόμα τίποτα για την αιώνια ζωή. Το μόνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε πέρα ​​δώθε μεταξύ της γης και των αστρικών περιοχών και αφού το κάνουμε αυτό για χίλιες φορές, ακόμα δεν γνωρίζουμε καν ότι ήμασταν εδώ εννιακόσιες ενενήντα εννέα φορές στο παρελθόν.

Όλα αυτά επειδή ο Νους του Σώματος είναι ένας τόσο ισχυρός κυβερνήτης και αποφασίζει τι είναι σημαντικό στη ζωή. Ο Νους του Σώματος συγκεντρώνεται στον εαυτό του και δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένας αιώνιος Νους Ψυχής ακριβώς δίπλα του.

Φυσικά αυτός ο Νους της Ψυχής είναι απείρως πιο πολύτιμος γιατί ζει για πάντα και είναι ο πραγματικός κάτοικος του σώματος.

Τι κάνουμε για όλη αυτή την ανακύκλωση;

Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ

Τίθεται επίσης το ερώτημα, τι πραγματικά μαθαίνει αυτός ο Νους του Σώματος;

Λοιπόν, ό,τι κι αν μάθει, έχει αξία μόνο σε μια συγκεκριμένη ζωή. Για την επόμενη φορά, όλες οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Ξαφνικά ζούμε σε μια διαφορετική εποχή και οι άνθρωποι δεν μιλούν καν την ίδια γλώσσα. Υποτίθεται ότι τώρα θα μάθουμε κινέζικα ή ρωσικά.
Και μετά, ό,τι μαθαίνουμε με μεγάλη προσπάθεια, χάνεται ξανά όταν το σώμα μας πεθαίνει.

Λοιπόν, πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε σε αυτό το παιχνίδι της ζωής σε κύκλους. Το μυαλό της ψυχής μας κινείται σε όλο τον κόσμο. Επιστρέφει κάθε διακόσια χρόνια περίπου. Έμαθε για την ανθρώπινη ζωή, αλλά έμαθε πολύ λίγα για το, γιατί ζει εξαρχής ή τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει για όλα αυτά τα δωρεάν κοσμικά ταξίδια.

Ένα από τα προβλήματα είναι ότι μετά από κάθε αναγέννηση χρειάζεται πολύς χρόνος για να τακτοποιηθούμε ξανά και να βρούμε αρκετό χρόνο για να αναλογιστούμε αυτήν την κατάσταση.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν έχει ιδέα για το τι είναι πραγματικά η ζωή και οι θρησκείες μας κάνουν όλους αμαρτωλούς κάθε φορά που πηγαίνουμε στην εκκλησία. Επιπλέον, όλοι μας προσπαθούμε να κατέχουμε κάθε είδους υλικά αγαθά, που πρέπει να τα αφήσουμε πίσω όταν φύγουμε.

Τι να κάνουμε λοιπόν; Ποια είναι η ένδειξη για την ανθρώπινη ζωή που θα μας διδάξει κάτι διαρκούς αξίας. Τι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας;

Αυτό που παίρνουμε μαζί μας όταν πεθαίνει το σώμα μας είναι αυτό που είμαστε και έχουμε. Είναι ο Νους της Ψυχής μας.

Τώρα, τι χρειάζεται ο Νους της Ψυχής μας για να είναι ευτυχισμένος και να μάθει κάτι πολύτιμο να καταγράψει και να θυμάται;

Λοιπόν, πρώτα απ' όλα ο Νους του Σώματος πρέπει να μάθει να είναι ήσυχος για να μπορέσει ο Νους της Ψυχής να πάρει σειρά για να μιλήσει.
Μόλις το κάνουμε αυτό σωστά, θα διαπιστώσουμε ότι όσο πιο ήσυχος γίνεται ο Νους του Σώματος, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ο Νους της Ψυχής μας. Αυτά τα δύο μυαλά αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους τώρα και τελικά, το μυαλό του σώματος συνειδητοποιεί ότι ήταν γεμάτο φανταχτερές ανοησίες που δεν έκαναν τίποτα για χάρη της αιωνιότητας.
Γνωρίζοντας αυτό, έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε πραγματική γνώση ή σοφία.

ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΑΠΕΙΡΟΙ ΘΕΟΙ

Τι είναι πραγματικά αυτός ο Νους της Ψυχής; Λοιπόν, είναι μια ολογραφική εικόνα του Δημιουργού.

Το καθήκον είναι να αφυπνιστούμε στην απείρως μικρή εικόνα μέσα μας και να αρχίσουμε να ενεργούμε σύμφωνα με τους αιώνιους νόμους του σύμπαντος. 
Λένε: συνεργαστείτε, μοιραστείτε, κατανοήστε και αγαπήστε! 
Πολύ σύντομα, θα μάθουμε ότι όλοι μας είμαστε πραγματικά Ένα και ότι όλα τα μυαλά της ψυχής είναι εδώ για να το αποδείξουν αυτό στον εαυτό τους.
Οπότε, το καθήκον είναι να αφυπνιστούμε για την αλήθεια μέσα μας και να ενεργήσουμε όπως αυτή.

Όσο περισσότερο ο άνθρωπος ακούει τη φωνή μέσα του, τόσο περισσότερο μαθαίνει ότι ο Νους του Σώματος δεν είναι παρά ένα απλό εργαλείο.

Το πραγματικό καθήκον είναι: η συνειδητή ανάπτυξη του Νου της Ψυχής ​​για να φωτιστεί τελικά με ανθρώπινη μορφή.
Πρέπει να γίνουμε σοφοί με τον εαυτό μας και να εκτιμήσουμε τη συνειδητή ανάπτυξη του εαυτού μας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε έτσι κι αλλιώς.

Η σοφία κάθε μεμονωμένου Νου της Ψυχής γίνεται τελικά η Σοφία του Σύμπαντος. Αυτό είναι υπέροχο!

Γιατί η Ολογραφική Εικόνα μέσα στο Νου της Ψυχής είναι μια όψη ολόκληρου του Ολογράμματος του Σύμπαντος. Αυτό μας έχουν πει όλοι οι Δάσκαλοι κάθε φορά που εμφανίστηκαν: Η Αλήθεια είναι μέσα σας - σιωπήστε και αναγνωρίστε την.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά;

Σημαίνει ότι  ο καθένας μας είναι μια συγκεκριμένη Ολογραφική Εικόνα που μας χαρίζει την Ατομικότητά μας και το Μεγαλείο μας στον Θεό. Αργά ή γρήγορα φτάνουμε στο σημείο να το αναγνωρίζουμε αυτό.

Το Σύμπαν τότε, γίνεται μια προσωπική έκφραση του εαυτού μας και η Άπειρη Δημιουργία γίνεται Ατομική Υπόθεση. Συνειδητοποιούμε πως σημαντικό στη ζωή είναι οτιδήποτε έχει αιώνια αξία.

bibliotecapleyades.net

-------------------------------------------------

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ «ΦΑΙΔΩΝ» ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ. Η ΜΝΗΜΗ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. (ΠΛΩΤΙΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου