Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ, ΙΣΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

Εικόνες: https://el.wikipedia.org
Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν πολλή ηλιακή ενέργεια κατεβαίνει στη Γη για να τη μετριάσουν, ώστε να μην προκαλέσει δυσαρμονίες στη Γη.

Οι εκλείψεις του ηλίου συμβαίνουν σύμφωνα με ορισμένους κύκλους που διαταράσσουν μεθοδικά τον κανονικό ρυθμό των σταθερά καθιερωμένων αντιστοιχιών μεταξύ του φωτός της ημέρας και του σκότους της νύχτας.

Διεγείρουν, επίσης, και άλλα επίπεδα έντονης αλληλεπίδρασης:

Το σώμα μας μεγαλώνει χάρη στο ηλιακό φως, και όλο το σύστημα της φύσης λειτουργεί χάρη στις δονήσεις του παλλόμενου φωτός του ηλίου.

Η Εαρινή και η Φθινοπωρινή Ισημερία σηματοδοτούν τον φωτεινό ενεργειακό κώδικα ισορροπίας της Γης, ο οποίος επιδρά επί όλων των ζωντανών πλασμάτων της.

Στο Θερινό και Χειμερινό Ηλιοστάσιο ο ήλιος δημιουργεί μια ισορροπημένη κατανομή του φωτός της ημέρας και του σκότους, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο.

Η φαινομενική ισορροπία μεταξύ των ωρών του φωτός της ημέρας και των ωρών του σκότους της νύχτας, λειτουργεί σαν ένας διακόπτης επαναφοράς της ευθυγράμμισης των συστημάτων, τόσο της φύσης όσο και της ανθρωπότητας.

Οι κοσμικές ενεργειακές πληροφορίες διανέμονται μέσω των φωτεινών συχνοτήτων, έτσι ώστε, όταν οι ώρες της ημέρας μειώνονται ή αυξάνονται η συνείδησή μας να επηρεάζεται βαθιά.

Με το λιγότερο φως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η συνείδησή μας κατευθύνεται στον εσωτερικό μας κόσμο, για να αναλογιστούμε και να επαναξιολογήσουμε τη θέση που καταλαμβάνουμε σε αυτό το παιχνίδι της ύπαρξης. Με άλλα λόγια, και στις τέσσερις εποχές του χρόνου, η διαχείριση της ενέργειας σε όλες τις κοσμικές της πτυχές, επιδρά καταλυτικά στον ανθρώπινο οργανισμό και ψυχισμό και τον συντηρεί.

Όταν το φως αυξάνεται, μας σπρώχνει περισσότερο να βγούμε έξω από το περιβάλλον μας για να χαρούμε μέσα στη φύση και να ζήσουμε διαφορετικά τη ζωή μας.

Κάθε χρόνο, την Άνοιξη, η φύση ξυπνά από τον χειμερινό ύπνο της και εκπληρώνει τη διάθεσή της για ανανέωση. Η ίδια τάση ανανέωσης δημιουργείται και στην ανθρώπινη συνείδηση.

Τα κύτταρα του σώματός μας παρακολουθούν το αυξημένο φως και ανταποκρίνονται, ωθώντας μας απαλά προς την επίγνωση, για να προχωρήσουμε και να εκδηλώσουμε τις ιδέες που γεννήθηκαν, τον χειμώνα.

Η συνείδησή μας επεκτείνεται μαζί με το φως. Είμαστε μια κοσμική δύναμη που παράγει τη δική της μορφή ακτινοβολίας με τα βιοφωτόνια, χάρη στις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Οι βιολόγοι γενετιστές, μας βεβαιώνουν ότι όλο το ανθρώπινο σώμα είναι εμποτισμένο με ένα πλήθος από μνήμες Αρχαίων αντιλήψεων και αναμνήσεων από άλλες ζωές, που χρησιμεύουν ως θεμέλια για τη φυσική μας ταυτότητα και όλα αυτά δραστηριοποιούνται από το ηλιακό φως και την κοσμική ενέργεια και πολλές φορές αναδύονται σαν ανεξήγητες αναμνήσεις. Η νέα ενέργεια που έρχεται από το κέντρο του γαλαξία αλλάζει όλο το είναι μας.

Από το βιβλίο “Κόσμημα Σκέψης”, του στρατηγού και συγγραφέως Γεράσιμου Καλογεράκη, σελ. 43-45, εκδ. ΔΙΟΝ, Α’ έκδοση, Θεσσαλονίκη 2023.

Κατάλογος ηλιακών εκλείψεων ορατών από την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου