Εάν υποτεθεί ότι είχανε επιστημονικό χαρακτήρα οι θρησκείες, έπρεπε να υπάρχει μία επιστήμη σχετικά με τις θρησκείες σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Όπως υπάρχει μία Χημεία, όπως υπάρχει μια Μαθηματική επιστήμη, όπως υπάρχει μια Φυσική.
Το γεγονός ότι κάθε πανεπιστήμιο διδάσκει διαφορετικά τη δική του θρησκεία, δείχνει ακριβώς ότι εδώ δεν υπάρχει φερεγγυότητα». ( Δ. Λιαντίνης) LiantinisORG
Παραδόξως οι τρεις βασικές μονοθεϊστικές θρησκείες χαρακτηρίζονται από έναν «Παντοδύναμο» που έχει την τάση να εμφανίζεται σε αγράμματα πρόσωπα στη Μέση Ανατολή (κατεξοχήν τόπο προφητών, δεισιδαιμονιών και ειδωλολατριών) και σε απελπιστικά τοπικό πλαίσιο. Αυτοί οι επαρχιώτες ή ο θεός τους, δεν φαίνεται να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει πέρα από την έρημο και τα κοπάδια τους. Μήπως τελικά εκείνος ήταν που δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους;
Η θρησκεία έχει αποδειχτεί εξαιρετικά παραβατική πάνω στο ένα και μοναδικό θέμα όπου δεν θα έπρεπε αποδεικνύοντας το αυτονόητο: Πως ηθική και ηθικότητα είναι εντελώς ανεξάρτητες απ’ την πίστη.
Αναρωτιέται κανείς τι είδους θεός είναι αυτός που αφού «ποίησε τα πάντα εν σοφία», έδωσε την σεξουαλική ορμή στον άνθρωπο κι ύστερα την καταδίκασε.
Σήμερα είναι αποδεδειγμένη η σύνδεση σωματικής και ψυχικής υγείας με την σεξουαλική λειτουργία/δυσλειτουργία.
Και σε τελική ανάλυση ποιοι είναι οι κληρικοί για να ερμηνεύσουν τη φύση εν γένει; Έχουν αποδειχτεί ανίκανοι γι’ αυτό.
Η ιδέα βέβαια πως οι συμφορές συνιστούν θεϊκή τιμωρία είναι πάντα χρήσιμη και χρησιμοποιείται με κάθε ευκαιρία ακόμα και σήμερα.
Οι επιστήμες τής κειμενικής κριτικής, της αρχαιολογίας, της φυσικής και της μοριακής βιολογίας έχουν δείξει ότι οι θρησκευτικοί μύθοι είναι ψευδείς και επινοημένοι από τον άνθρωπο κι έχουν επιτύχει να παρουσιάσουν καλύτερες εξηγήσεις.
Σαφώς η θρησκευτική πίστη δεν θα εκλείψει ποτέ, ή τουλάχιστον, όχι προτού οι άνθρωποι ξεπεράσουν το φόβο του αγνώστου, του θανάτου και του ενός για τον άλλο.
Οι άνθρωποι είναι πάντα ελεύθεροι να ιδρύουν ή να ακολουθούν τη θρησκεία που τους ταιριάζει, ικανοποιεί ή κολακεύει. Αρκεί να μην κάνουν τόση φασαρία οι ιεροκήρυκες που ισχυρίζονται ότι ο δικός τους Μεσσίας και κανενός άλλου είναι εκείνος που οφείλει να δέχεται ο κόσμος με δουλοπρέπεια και δέος.
Αρκεί να αφήσουν ήσυχους εκείνους που δεν «πιστεύουν» -πράγμα που ποτέ δεν κάνουν.
Οι υπερασπιστές της ας συνεχίσουν να βασίζονται αποκλειστικά στην πίστη τους, όμως να έχουν το θάρρος ακριβώς αυτό να παραδεχτούν. Το αίσθημα δικαιοσύνης ας το επιβάλλει η συνείδηση, όχι κάποια θεϊκή οργή.
1 σχόλιο:
Η ελεύθερη ψυχή είναι σημαντικότερο όλων , μόνο όταν δεν χάνουμε την επαφή μαζί της και δεν αφήνουμε την ύλη και το φόβο προς τον θάνατο να της στερούν ελευθερία μόνο τότε είναι αθάνατη .
Σε κανένα θεό δεν έχουμε υποχρέωση , και τι θεός θα είναι αυτός που ζητεί από εμάς το οτιδήποτε.
Το ΟΛΟΝ όπως το λέω εγώ είναι τα πάντα , άρα είμαστε όλοι μέρος του , άρα δεν μπορεί να έχει προτίμηση ας πούμε στους Ισραηλίτες και έχθρα στους αιγυπτίους αφού όλοι είμαστε μέρος του , δηλαδή σώμα του , εκτός αν θέλουν οι θρησκείες να πιστέψουμε ότι μερικά κομμάτια από το ίδιο του το σώμα είναι κακά και θέλει να πάει να τα ψήνει στην κόλαση , σκέτος παραλογισμός και ακόμα αν ισχύει κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει ότι αφού έχει κακά κομμάτια δεν είναι τέλειος .
Ακόμα και αν υπάρχουν οι θεοί των θρησκειών σίγουρα δεν είναι το ΟΛΟΝ , απλά είναι ανώτερα όντα , ίσως να μπορούν να μας κάνουν τα πάντα αλλά δεν μπορούν να ακουμπήσουν την ψυχή μας παρά μόνο όταν τους την παραδίνουμε εμείς .
Η μεγαλύτερη βρισιά ( για μένα πάντα ) είναι όταν σε μία κηδεία ευχόμαστε ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του δηλαδή να την τελειώσει (βέβαια αφού μας έχουν κάνει και πιστεύουμε ότι η ψυχή μας δεν είναι ελεύθερη αλλά θα πάει σε ένα από τα δύο κλουβιά τον παράδεισο ή την κόλαση ) , η καλύτερη και πιο Ελληνική ευχή σε μία κηδεία είναι ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ δηλαδή η ψυχή να πάει παρακάτω στο αιώνιο ταξίδι !!!
Ο θεός να μας φυλάει από τις θρησκείες .
ολα τα blogs που ασχολούνται με τα πατρώα εθνικά θέματα και μόνο.
http://ethnika-patroa.blogspot.gr/
Δημοσίευση σχολίου