Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Ο κόσμος των ψυχών είναι αντανάκλαση του δικού μας κόσμου. Είναι θεώρημα της κβαντικής φυσικής, η οποία εκτιμά ότι οι ψυχές, στην πέραν του τάφου ζωή, πρέπει να περνούν από μαθησιακούς κύκλους, παρόμοιους με τους κύκλους μαθήσεως που περνάει η ψυχή στα πνευματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όταν ενσαρκώνεται στη Γη.

Όταν γεννιέται ο άνθρωπος στη Γη, η ψυχή του στην κυριολεξία δεν ξέρει πού βρίσκεται, δεν έχει γνώσεις και εμπειρίες και χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά κυρίως προστασία, σε ένα γήινο περιβάλλον που πολλές φορές είναι άκρως αφιλόξενο. Φαίνεται ότι ενσαρκώνεται στον υλικό κόσμο για λόγους εκπαιδεύσεως και αποκτήσεως εμπειριών ή προσφοράς βοηθείας στο έργο του δημιουργού, με τις διάφορες ψυχοσωματικές ικανότητες που διαθέτει. Βλέπουμε π.χ. εκατομμύρια ανθρώπους να θυσιάζουν πολλές απολαύσεις της ζωής για χάρη της παιδείας και των γνώσεων, οι οποίες έχουμε την εντύπωση ότι χάνονται μετά τον θάνατο του σώματος.

Στην πραγματικότητα, η ψυχή αφήνει παρακαταθήκη μόνο το έργο της στα υλικά πεδία και όλες τις γνώσεις της τις παίρνει μαζί της στα υπερβατικά πεδία.

Η αρχική διαπαιδαγώγηση της νεογέννητης ψυχής στον τρισδιάστατο κόσμο αρχίζει από τη νηπιακή ηλικία και την αναλαμβάνουν οι γονείς, το οικογενειακό περιβάλλον και ο ευρύτερος κοινωνικός κύκλος. Ανάλογα με την παιδεία όλων αυτών προκύπτουν και οι γνώσεις της ψυχής, όπως και η θρησκευτικότητά της.

Και πάλι, κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, κατά τη λαϊκή ρήση, θα ρωτήσω σε τι θα χρησιμεύσει η εκπαίδευση της ψυχής μετά τον θάνατο. Εδώ επεμβαίνει η κβαντική φυσική η οποία αποφαίνεται πως: «Ο,ΤΙ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΦΟΔΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ, ΓΙΑΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ», δηλαδή, υπάρχει εξέλιξη της ψυχής με βάση τα πνευματικά εφόδια και τις εμπειρίες που φέρνει μαζί της στα υπερβατικά πεδία.

Η εκπαίδευση της ψυχής στα υλικά πεδία αρχίζει μετά από ένα χρονικό διάστημα βιολογικής προσαρμογής στη Γη. Η κβαντοφυσική μας λέει ότι ακριβώς το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και όταν η ψυχή φθάσει στα υπερβατικά πεδία. Μετά τον θάνατο του υλικού σώματος, νιώθει σαν νεογέννητη, όπως ένιωθε όταν ενσαρκώθηκε στη Γη και ακολουθεί έναν κύκλο μαθήσεως στον χώρο των ψυχών, ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από τον χρόνο μαθήσεως στη Γη.

Όμως στο ψυχικό επίπεδο υπάρξεως της ψυχής, όπως εκτιμούν οι κβαντοφυσικοί, αυτή έχει τέλεια μνήμη και σχεδόν απίστευτη κατανόηση για ό,τι θα διδαχτεί σχετικά με τη συμπαντική Ολότητα.

Στον υλικό κόσμο βλέπουμε ότι υπάρχει εξέλιξη των ψυχών και από τη στιγμή της γεννήσεως τους αρχίζει η εκπαίδευσή τους από το οικογενειακό, το κοινωνικό και θρησκευτικό περιβάλλον, η οποία ολοκληρώνεται με τους κύκλους μαθήσεως στα πνευματικά ιδρύματα. Κατά την εκπαίδευση των ψυχών βλέπουμε άλλες να βραδυπορούν στην εξέλιξή τους και άλλες να εξελίσσονται γρήγορα και ο σκοπός της εξελίξεως αυτής είναι να ανέλθουν, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, σε υψηλότερα φωτεινά πεδία, μετά τον θάνατο του σώματος.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόλις η ψυχή εγκαταλείψει το σώμα γίνεται σοφή και φωτισμένη και όσοι νομίζουν ότι έχουν εξασφαλισμένο τον παράδεισο και βλέπουν τον εαυτό τους συνομιλητή των αγίων και του Θεού απογοητεύονται οικτρά. Η ψυχή χρειάζεται εκπαίδευση όταν γεννιέται ο άνθρωπος, ακριβώς όπως και στα υλικά πεδία. Μετά τον θάνατο, όταν φθάσει στον κόσμο των ψυχών, είναι τελείως άπειρη και πρέπει να εκπαιδευτεί. Η μετά θάνατον ζωή δεν είναι τόπος ηθικής κρίσεως και τιμωρίας, αλλά μαθήσεως, προβληματισμού και βελτιώσεως της ψυχής, μέχρι να ενσαρκωθεί και πάλι, έτσι ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει να ταυτιστεί με τη μεγάλη Μονάδα.

Οι περισσότερες ψυχές που ήταν αδιάφορες στη ζωή για υπερβατικά θέματα, δεν κουβαλάνε εμπειρίες και αναμνήσεις και μειονεκτούν σε γνώσεις και γι' αυτό πρέπει να περάσουν από κάποια επιπλέον στάδια εκπαιδεύσεως.

Πηγή: Γεράσιμος Καλογεράκης από το βιβλίο του, “Το Υπερβατικό Ταξίδι των Ψυχών - Η Κβαντική Αποκάλυψη”, σελ. 378 – 281, εκδόσεις Δίον, 2020.

https://enneaetifotos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου