Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 - ΕΠΙΔΕΙΞΗ «ΖΕΥΣ» - ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ!!!

Ρίγη συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Καλημέρα Έλληνες, χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η Ελληνική Ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε»
.
Και συνέχισε με τα λόγια του Κωστή Παλαμά:
«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».
«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία».

Tο F-16 εκτέλεσε ακροβατικούς ελιγμούς και διελεύσεις με ακρίβεια και ταχύτητα πάνω από την Θεσσαλονίκη. Ο χειριστής έκανε με το μαχητικό τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητές του αλλά και τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με δύο αλεξιπτωτιστές που βούτηξαν από ελικόπτερο, με την Ελληνική σημαία να ανοίγει και να προσγειώνονται μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία παρέδωσαν την Ελληνική σημαία.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές ήταν οι Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Πίστας και Αρχιλοχίας Γεώργιος Κουτσογιάννης. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πτώση απαρτιζόταν από τον Ανθυπασπιστή της Αεροπορίας Στρατού, Αθανάσιο Ζιώγα, τον Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, Αλέξανδρο Ζήσιο και τον Ανθυπολοχαγό του Μηχανικού Χριστόδουλο Σταύρο

Δείτε το βίντεο με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του F-16 της ομάδος «ΖΕΥΣ» και τους αλεξιπτωτιστές στην Θεσσαλονίκη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου