Στον κόσμο που ζούμε, της ευτέλειας, της έκπτωσης των αξιών, της εγκληματικότητας των πολέμων και του μίσους, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουμε πάλι πίσω, εκεί δηλαδή που κοίταξε ο πολιτισμός στα τέλη του Μεσαίωνα, ώστε να έρθει η Αναγέννηση…
Η Αγάπη, ως μια έννοια συναισθηματική, φιλοσοφική, αλλά και πρωτίστως, κοσμική, ορίστηκε, εξηγήθηκε και αναλύθηκε στην ολότητά της, από τους Αρχαίους Έλληνες. Στην εποχή μας, όμως, μόνο ψήγματα αυτού του μεγαλείου της ανθρώπινης και όχι μόνο ψυχής, πέρασαν σε εμάς, και συχνά μόνο η διαστρεβλωμένη και υλιστική εκδοχή του…
Το Νewsbomb.gr ανοίγει το θέμα με σειρά συζητήσεων με σύγχρονους φιλοσόφους και ειδικούς της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, και καλεί το κοινό του να ανακαλύψει ή μάλλον να θυμηθεί ξανά ότι το σπουδαιότερο πράγμα για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται η ανθρωπότητα, και που μπορεί να επιφέρει την αληθινή ευτυχία, το αρχαιοελληνικό «Όλους Αγάπα» (ή «αγαπάτε αλλήλους»), προϋποθέτει το «Γνώθι Σεαυτόν»…
«Ο Χαϊζενμπέργκ (σ.σ. θεμελιωτής της Κβαντομηχανικής) έχει πει ότι όταν διαβάζει Ηράκλειτο, ανατριχιάζει», αναφέρει η Μαρία Τζανή χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί, καθώς μέσα από τις περιγραφές των... Αρχαίων κοσμολόγων αλλά και όλης της φιλοσοφίας, προκύπτει ότι «η Αγάπη είναι ο συμπαντικός νόμος, που ενώνει και δημιουργεί δεσμούς και τους κόσμους».
Η Μαρία Τζάνη, πολυβραβευμένη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών με διεθνείς διακρίσεις, περιγράφει πώς, σύμφωνα πάντα την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, η Αγάπη είναι ο συμπαντικός νόμος της έλξης και της δύναμης! Και ότι οι περιγραφές των Αρχαίων Ελλήνων ταυτίζονται με τις σύγχρονες ανακαλύψεις της Κβαντικής Φυσικής, όσο και τις θεωρίες για την απαρχή του κόσμου μας και της Μεγάλης Έκρηξης...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου