Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ!

«Παλαιότερα μέλη της ανθρώπινης φυλής δυνάμωσαν το αστρικό σώμα αλλά σε ποσοστιαία αναλογία, το έργο εκπληρώθηκε μόνο τμηματικά. Σήμερα, στην Πέμπτη Φυλή, το άτομο εργάζεται πάνω στο νοητικό (σώμα) και το ιδιαίτερο έργο που έχει αναλάβει τώρα η ανθρωπότητα είναι η δόμηση και η εξέλιξή του.

Θα μας απασχολήσει, λοιπόν, ο τρόπος που δομείται και εξελίσσεται το νοητικό σώμα. Εξελίσσεται με τη σκέψη. Οι σκέψεις είναι τα υλικά με τα οποία δομούμε στο νοητικό σώμα. Με την εξάσκηση των νοητικών ικανοτήτων και την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δυνάμεων και των ανώτερων αισθημάτων μας, χτίζουμε καθημερινά το νοητικό μας σώμα μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο.

Αν δεν εξασκείτε τις νοητικές ικανότητές σας, είστε δέκτες και όχι δημιουργοί ως προς τις σκέψεις σας και συνεχώς δέχεστε από έξω χωρίς να δημιουργείτε από μέσα σας, ενώ στη ζωή σας οι σκέψεις των άλλων συνωστίζονται στο νου σας. 
Τότε το νοητικό σώμα δεν θα αναπτύσσεται. Θα επιστρέφετε και θα εγκαταλείπετε τη ζωή παραμένοντας το ίδιο ανεξέλικτο άτομο.»

«Θα δείτε πως πολλές από τις σκέψεις σας δεν είναι δικά σας δημιουργήματα, αλλά η παθητική αποδοχή των σκέψεων των συνανθρώπων σας. Στο νου σας καταφθάνουν σκέψεις, χωρίς να γνωρίζετε πως και από πού προέρχονται. Σκέφτεστε χωρίς να γνωρίζετε το γιατί. Τότε ίσως να νιώσετε με κάποια δυσπιστία και απογοήτευση πως αντί ο νους να είναι κάτι το υψηλά εξελιγμένο, είναι απλά ένας χώρος σκέψεων. Προσπαθήστε μόνοι σας να δείτε πόσα από τα περιεχόμενα της συνείδησης είναι δικά σας και πόσα προέρχονται από έξω.»

Αnnie Besant – Ο άνθρωπος και τα σώματά του

https://laeta4711.blogspot.com/

1 σχόλιο:

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ.
ΟΤΙ ΕΙΠΙΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ…
ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΙΘΆΣΕΥΣΕ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ….
ΑΝ ΤΕΛΟΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ
ΟΤΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΠΑΛΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ !
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΙΘΑΣΕΥΣΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ

_ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ _ ………

Η ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΈΝΑΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ…
ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Του !!!
Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Χάρις Του

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου