Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΜΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΗ ή ΑΝΙΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΨΥΧΗΣ

«Αρχικά, θα επιλέγετε εσείς τις σκέψεις που θα επιτρέπετε να μένουν στο νου σας. Κάθε καλή σκέψη θα την κρατάτε, θα τη συντηρείτε και θα τη δυναμώνετε προσπαθώντας να εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο μέσα της και θα εκτοξεύετε στον αστρικό κόσμο ένα ενεργειακό στοιχείο. 

Τις άσχημες σκέψεις θα τις διώχνετε όσο γρηγορότερα μπορείτε. Καλωσορίζοντας τις καλές και χρήσιμες σκέψεις και αποδιώχνοντας τις άσχημες, σύντομα θα παρατηρήσετε πως ο νους σας θα γίνεται όλο και πιο δεκτικός σε καλές σκέψεις, ενώ οι αρνητικές θα λιγοστεύουν διαρκώς.

Ένας νους γεμάτος με χρήσιμες και θετικές σκέψεις ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ που σας περιβάλλουν. Η απόρριψη των αρνητικών και άσχημων σκέψεων καταλήγει στην αυτόματη απώθησή τους από τον εαυτό. Το νοητικό σώμα θα αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που έλκουν τις θετικές σκέψεις της ατμόσφαιρας και αποκρούουν τις αρνητικές. Επεξεργάζεται τις θετικές σκέψεις και τις κάνει πιο δραστήριες, ενώ ταυτόχρονα συσσωρεύει μια μάζα νοητικού υλικού που εμπλουτίζεται κάθε χρόνο.

Όταν έλθει η στιγμή να αποβάλλει το αστρικό και το φυσικό σώμα για να περάσει στον κόσμο του νου, θα πάρει μαζί όλο αυτό το υλικό.

Θα πάρει μαζί του τα περιεχόμενα της συνείδησης, εκεί όπου ανήκουν πραγματικά και θα χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσε, για να μεταφερθούν στην επόμενη ενσάρκωση.»

Annie Besant - O άνθρωπος και τα σώματά του

«Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι όποιος καλλιεργεί ακάθαρτες ή κακές σκέψεις ΜΟΛΥΝΕΙ ηθικά τους ομοίους του. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων φέρει μέσα του σε λανθάνουσα κατάσταση σπόρους του κακού, σπόρους οι οποίοι μπορεί να μην καρποφορήσουν ποτέ, εκτός αν μια εξωτερική δύναμη τους ενεργοποιήσει, το ΚΥΜΑ ΣΚΕΨΗΣ που εκπέμπεται από μια ακάθαρτη ή ανίερη σκέψη μπορεί να αποτελέσει την αιτία που θα αφυπνίσει ένα σπόρο, ο οποίος στη συνέχεια θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Αυτή η σκέψη λοιπόν μπορεί να είναι η αιτία της οπισθοδρόμησης μιας ψυχής. Ο άνθρωπος αυτός ενδέχεται με τον ίδιο τρόπο να μολύνει πολλούς άλλους, κι έτσι το κακό διαδίδεται και διακλαδίζεται προς άπειρες κατευθύνσεις. Προκαλείται πολύ κακό με αυτόν τον τρόπο, έστω κι αν γίνεται ασυναίσθητα, εκείνος που το προκαλεί είναι ΚΑΡΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το έργο του.

Από την άλλη, είναι επίσης αλήθεια ότι μια θετική σκέψη μπορεί να επιδράσει θετικά στους άλλους. Έτσι, όποιος συνειδητοποιεί το γεγονός αυτό, μπορεί να γίνει ένας πραγματικός ήλιος που ακτινοβολεί συνεχώς σε όλους τους φίλους και γείτονες, σκέψεις αγάπης, ηρεμίας, ειρήνης. Λίγοι γνωρίζουν πόσο μεγάλη θετική δύναμη μπορούν να χειριστούν με αυτό τον τρόπο, αν το θέλουν, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σκέψης.»

Arthur Powell – το Νοητικό σώμα

https://laeta4711.blogspot.com/

-------------------------------

ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ!

«Όποιος πολώνεται σε υψηλά επίπεδα σκέψης εκτελεί αποστολικό έργο, ακόμη και αν δεν έχει καμία συνείδηση για αυτό το γεγονός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου