Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ;

Έχεις παρατηρήσει μια αλλαγή στις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους τελευταία;
Είναι μερικές φορές δύσκολο ή άβολο να μιλάς σε άλλους ανθρώπους για πνευματικά θέματα;
Νιώθεις μερικές φορές μόνος στις πεποιθήσεις σου;
Έχεις χάσει την επαφή με μακροχρόνιους φίλους τον τελευταίο καιρό;
Δεν είσαι μόνος! 

Πολλές φορές, βλέπω κάποιος ανθρώπους που μιλούν, αλλά φοβούνται να ανοιχτούν, επειδή γελοιοποιούνται για τις απόψεις τους από την ομαδική σκέψη.  Έχω χάσει μερικούς φίλους εξαιτίας αυτού, αλλά έχω κάνει πολλούς νέους.

Μόλις απελευθερωθεί το εγώ, δεν ανησυχείτε πλέον για τη συμμόρφωση και την πίεση των ομοτίμων. Η ομαδική σκέψη είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο που δομεί διάφορα συστήματα πεποιθήσεων μιας ομάδας ανθρώπων και αποθαρρύνει την ατομική δημιουργικότητα και την ανεξάρτητη σκέψη.

Ακόμη και μέσα σε μια ομάδα ατόμων που είναι πνευματικά ξύπνιοι, θα βρείτε ομαδική σκέψη. 

Αν κοιτάξετε την καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο από την ερμηνεία κάποιου, για ένα ορόσημο ή μια εξελικτική διαδικασία, που υποστηρίζεται από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, επιστημονικά δεδομένα, βίντεο ή πίστη.

Η πραγματική αλήθεια μπορεί να κρυφτεί ή να διαστρεβλωθεί για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τον έλεγχο και την εξουσία.   
Για την προέλευση της ανθρωπότητας θα βρείτε έναν πλούτο μύθων δημιουργίας από όλους τους πολιτισμούς με ποικίλες ημερομηνίες ύπαρξής μας.

Μπορείτε να μιλήσετε στους φίλους σας για  το σύμπαν; Ξέρουν τι είναι  η αστρική πύλη ή το τσάκρα; Είστε πρόθυμοι να μιλήσετε για  ανάληψη ή πνευματική φώτιση; 

Όταν μιλάτε στους ανθρώπους για  τον μύθο της δημιουργίας, τείνουν να μένουν μέσα στο “κουτί” (δογματική σκέψη) με ένα σύστημα πεποιθήσεων που υποστηρίζει την ιστορία της θρησκευτικής δημιουργίας, η οποία χρονολογεί την ανθρωπότητα στο -4000.

Εάν εγείρετε ερωτήσεις σχετικά με την πραγματική μας προέλευση, έχετε την τάση να διαχωρίζετε τους ανθρώπους και τις σχέσεις σε αυτούς που σκέφτονται έξω από το “κουτί” έναντι αυτών που σκέφτονται μέσα στο “κουτί”.  Όταν αυτά τα ζητήματα προκύπτουν στις σχέσεις, συχνά δημιουργούν διχόνοια. 

Είναι δύσκολο για κάποιον να παραδεχτεί ότι έχει εξαπατηθεί για τόσο καιρό και ακόμη πιο δύσκολο να παραδεχτεί ότι ενδεχομένως να έκανε λάθος στις πεποιθήσεις του. 
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα εκπαιδευτικά μας συστήματα μας κρατούν κλειδωμένους μέσα στο “κουτί”, χωρίς να αμφισβητούμε οτιδήποτε έχουμε διδαχθεί.

Εκείνοι που μένουν μέσα στο “κουτί” φοβούνται τι θα σκεφτούν οι άλλοι αν τολμήσουν να βγουν έξω από το “κουτί”, επομένως παραμένουν εφησυχασμένοι και υποτελείς καθώς συμμορφώνονται με αυτό που υπαγορεύει η κοινωνία αντί να εμπιστεύονται τη δική τους διάκριση και κρίση.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν ολόκληρη τη ζωή τους προσποιούμενοι ότι είναι αυτό που περιμένει η κοινωνία και δεν το ξέρουν καν! Από την άποψη του εγώ, οι σκέψεις μας βασικά καλλιεργούνται από όσα έχουμε μάθει από την οικογένεια, τους φίλους, τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, αλλά... Τι πραγματικά έχουμε διδαχθεί;

Μερικές φορές προβάλλουμε τον εαυτό μας ως κάποιον που ελπίζουμε ότι οι άλλοι θα δουν μέσα μας. Στην ψυχολογία, αυτό είναι γνωστό ως ο σκιώδης εαυτός, όπου προβάλλουμε μια ταυτότητα που συμμορφώνεται με το πώς μπορεί να μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι άνθρωποι έναντι του να είμαστε πιστοί σε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανακαλύψουν ότι ποτέ δεν ήξεραν ποιοι ήταν επειδή έζησαν τη ζωή τους μέσα από τις προσδοκίες για το πώς τους αντιλαμβάνονταν οι άλλοι.  Όσοι έχουν ξεκινήσει τα πνευματικά τους ταξίδια μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, τα οποία αρχικά δημιουργούν γνωστική ασυμφωνία. 

Αυτή είναι η μεταβατική περίοδος που χρειάστηκε να περάσουν πολλοί από εμάς, η οποία άλλαξε τις πεποιθήσεις μας, ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μοιραστούμε αυτές τις ιδέες με τους φίλους και την οικογένειά μας, λόγω φόβου ή απόρριψης. 

Καθώς τα πνευματικά μας ταξίδια συνεχίζονται, γινόμαστε πιο άνετοι με τις δικές μας πεποιθήσεις και λιγότερο ανησυχούμε για το πώς βλέπουν οι φίλοι και η οικογένειά μας την αφύπνιση. Αυτό είναι όταν το εγώ διαχωρίζεται από τον εαυτό και ο φόβος διαλύεται με την αγάπη. Σε αυτό το σημείο, αρχίζουμε να μιλάμε με γνωστούς, καθώς και φίλους και συγγενείς, για πνευματικά και μεταφυσικά θέματα, δίνοντας λιγότερη σημασία στο τι μπορεί να πιστεύουν για εμάς ή στο πώς μπορεί να μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Με την πάροδο του χρόνου, η πνευματικότητα θα είναι το κυρίαρχο πλαίσιο του μυαλού και οι πιθανότητες είναι ότι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από εμάς θα είναι οι πρώτοι στη σειρά που θα ζητήσουν βοήθεια για να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση. 

Να θυμάστε αυτό: Δεν είστε μόνοι!

Όσοι σ’ αγαπούν αληθινά θα μείνουν δίπλα σου ό,τι κι αν γίνει.
Αυτοί οι άνθρωποι που δεν είναι πλέον μέρος της ζωής μας έχουν ήδη παίξει τον ρόλο τους βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Μερικές φορές, χρειάζεται πολικότητα για να μπορέσουμε να διαφοροποιήσουμε ποιοι είμαστε και πού πάμε.
Αυτή την αντίθεση που μας επιτρέπει να δούμε τις διαφορές. 
Αν και μπορεί να είναι οδυνηρό να χάσετε κάποιους αγαπημένους φίλους, σκεφτείτε τι έχουν φέρει στη ζωή σας και γιατί. 
Το πιθανότερο είναι ότι θα τερματίσετε μερικές παλιές σχέσεις με άτομα που κάποτε ήταν πολύ κοντά σας, μόνο για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις με ομοϊδεάτες.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας, καθώς και τους φίλους σας, εάν αισθάνεστε άσχημα για αυτό.
Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σας για κάποιο λόγο, για μια εποχή ή για μια ζωή. Όταν μάθετε τον λόγο, θα ξέρετε τι να κάνετε για κάθε άτομο. Όταν κάποιος βρίσκεται στη ζωή σας για κάποιο λόγο, είναι συνήθως για να εκπληρώσει μια ανάγκη που εσείς οι ίδιοι έχετε εκφράσει. Έχουν έρθει για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε μια δυσκολία, να σας προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη, να σας βοηθήσουν σωματικά, συναισθηματικά ή πνευματικά. Μπορεί να φαίνονται σαν θεόσταλτο, και είναι. Είναι εκεί για τον λόγο που τους χρειάζεστε.

Στη συνέχεια, χωρίς καμία κακία εκ μέρους σας ή σε μια ακατάλληλη στιγμή, αυτό το άτομο θα πει ή θα κάνει κάτι για να τελειώσει η σχέση. Μερικές φορές απομακρύνονται. Μερικές φορές δρουν και σε αναγκάζουν να πάρεις θέση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ανάγκη μας εκπληρώθηκε, η επιθυμία μας εκπληρώθηκε, το έργο έγινε.  Η προσευχή που στείλατε έχει απαντηθεί και τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε. 

Μερικοί άνθρωποι έρχονται στη ζωή σας για μια σεζόν, καθώς είναι η σειρά τους να μοιραστούν, να αναπτυχθούν ή να μάθουν. Σου φέρνουν μια εμπειρία γαλήνης ή σε κάνουν να γελάς. Θα μπορούσαν να σας διδάξουν κάτι που δεν έχετε κάνει ποτέ. Συνήθως σου φέρνουν απίστευτη χαρά. Δημιούργησέ το.  Είναι αληθινό.  Αλλά μόνο για μια σεζόν...  

Οι δια βίου σχέσεις σας διδάσκουν μαθήματα ζωής,

πράγματα στα οποία πρέπει να χτίσεις για να
έχουν γερές συναισθηματικές βάσεις.
Το καθήκον σας είναι να αποδεχτείτε το μάθημα, να αγαπήσετε το άτομο,
και εφαρμόστε στην πράξη όσα έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε
σε όλες τις άλλες σχέσεις και τομείς της ζωής σας.
Λέγεται ότι η αγάπη είναι τυφλή
αλλά η φιλία είναι διορατική. 

(Άγνωστος συγγραφέας)

https://www.bibliotecapleyades.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου