Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ «ΜΟΝΟΙ» ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ;

Χάρτης του παρατηρήσιμου σύμπαντος με μερικά από τα αξιοσημείωτα αστρονομικά αντικείμενα που είναι γνωστά από το 2018. Η κλίμακα μήκους αυξάνεται εκθετικά προς τα δεξιά. Τα ουράνια σώματα παρουσιάζονται σε μεγέθυνση για να μπορούν να κατανοηθούν τα σχήματά τους (Κλικ για μεγέθυνση).

Μόνο με αλαζονεία και άγνοια ο Άνθρωπος πιστεύει ότι είναι μόνος στον Κόσμο.

Ο χρόνος από τη «Μεγάλη Έκρηξη» μέχρι τον σχηματισμό του Ήλιου μας ήταν περίπου 9,1 δισεκατομμύρια χρόνια. Περίπου το διπλάσιο από τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια που χρειάστηκε η Γη για να εξελιχθεί μέχρι σήμερα.

Τι είδους εξέλιξη θα μπορούσε να συνέβαινε αλλού κατά τη διάρκεια αυτών των άνω των 4 δισεκατομμυρίων ετών, πριν καν σχηματιστεί ο Ήλιος μας;

Στη συνέχεια, προσθέστε σε αυτό τα 4,6 δισεκατομμύρια, μείον 200.000 χρόνια, για να φτάσει η εμφάνιση του Ανθρώπου όπως τον ξέρουμε.

Πολύς χρόνος για αρκετούς πρώιμους τεχνολογικούς πολιτισμούς να αποικίσουν τον γαλαξία.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν αστέρια του Γαλαξία που είναι σχεδόν 13,6 δισεκατομμυρίων ετών. 

Το συμπέρασμα αυτής της άσκησης είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ET μπορεί να είναι περισσότερα από μερικές χιλιάδες χρόνια μπροστά από εμάς τεχνολογικά. Μπορεί να είναι δισεκατομμύρια χρόνια μπροστά.

Υπάρχουν πιθανώς περισσότεροι από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο παρατηρήσιμο Σύμπαν.

Οι τυπικοί γαλαξίες κυμαίνονται από νάνους με μόλις δέκα εκατομμύρια αστέρια μέχρι γίγαντες με ένα τρισεκατομμύριο αστέρια. Όλα περιφέρονται γύρω από το κέντρο μάζας του γαλαξία.

Μια μελέτη του 2010 από αστρονόμους υπολόγισε ότι το παρατηρήσιμο Σύμπαν περιέχει 300 εξάξιο (3×10 23 ) αριθμό αστεριών.

Πόσα είναι μόνο αυτά;
300.000.000.000.000.000.000.000 αστέρια...

Λοιπόν, Είμαστε «Μόνοι» στο Σύμπαν ;

Ακόμα πιστεύουμε ότι είμαστε τα μόνα «έξυπνα» όντα στο σύνολο του παρατηρήσιμου Κόσμου-Σύμπαντος;

https://www.bibliotecapleyades.net/ ,  https://en.wikipedia.org/

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν
Δεν Ήμασταν Ποτέ...

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν άμεση, σωματική επαφή θα επιλέξουν να μην μιλήσουν δημόσια. Πρέπει να ανησυχούν για τη γελοιοποίηση από το ευρύ κοινό».

«Μπορεί να πάρουν την απόφαση να παρέμβουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη, εάν συμβεί ένα παγκόσμιο γεγονός που θα απειλούσε το οικοσύστημα εδώ στη γη».

«Το να διεκδικείς τη δύναμη της προφητείας ως άτομο δεν είναι τίποτα άλλο από ματαιοδοξία. Την αλήθεια μπορεί να τη δει οποιοσδήποτε επιλέγει να κοιτάξει. Δεν χρειάζεται να επιδιώξει προσωπική αναγνώριση. Να αμφισβητείς τα πάντα και όλους, ειδικά εκείνους που είναι ματαιόδοξοι».

«Μου έχουν εκφράσει τη σημασία να μην ακολουθώ ποτέ κανένα άτομο ή μια ιδέα ως την μοναδική αλήθεια. Αυτό περιλαμβάνει και εμένα και τα μηνύματά μου. Σας ζητώ να αμφισβητήσετε όλα όσα σας είπα. Ζητάνε να αμφισβητήσετε τα πάντα και να μην αποκλείστε τίποτα ως την απόλυτη αλήθεια. Μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας θα βρείτε αληθινές απαντήσεις».

 Μίριαμ Ντελικάντο

https://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alien_contact.htm

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου